MasterClass cu Alex Abagiu &MakeupFest

Dragilor,

Dupa cum bine stiti, saptamana trecuta pe 09 si 10 nov s-a petrecut prima editie MakeupFest si tare ma bucur ca a aprut si la noi un eveniment de asemenea importanta destinat mai ales specialistilor.
Eu am ajuns pe la 15.20 impreuna cu prietena mea Stephanie pentru ca trebuia neaparat sa imi dea colierul mult dorit:

Ajunse la Sala Dalles am intrat frumos si am vazut scena, unde Oxana Bocancea realiza meticulos un machiaj special Andrei Popescu. Din pacate nu am avut timp sa stau, dar am schimba cateva vorbe cu fetele la seminarul lui Alex.

De acolo am fugit la standul Numeric ProOf ca sa vad noutatile. Iata cu ce am plecat de la stand:
- o pudra libera
- o pudra irizata
- un pigment
- un ruj lichid
- doua creioane pentru machiajul ochilor.
Inca nu le-am incercat pe toate, insa revin cu review-uri pe blog, asa cum am facut de fiecare data. Daca vreti sa vedeti la ce alte produse Numeric ProOf am facut review mergeti aici.

Pentru ca deja se facuse 16.00 am fugit la Masterclass cu Alex Abagiu.


Alexandru Abagiu este un profesionist din toate punctele de vedere si categoric este un nume greu in industria de make-up. Eu mi-am dorit foarte mult sa merg la masterclass-ul tinut de el, tocmai din aceasta privinta si mai ales pentru ca stiam sigur ca voi pleca cu un bagaj plin de informatii.
Tema masterclass-ului a fost "Editorial Make-up", dar Alex ne-a spus o gramada de tips&tricks despre machiajul pentru fotografie si cum sa pastram rezistenta machiajului. Pentru editorialel de fashion imaginatia nu trebuie sa fie ingradita de limite, iar daca avem anumite puncte slabe ( frica de buze rosii; eyeliner, etc...) atunci trebuie sa exersam mai mult pentru a atinge perfectiunea.
Alex ne-a explicat cat de importante sunt luminile in realizarea machiajului pentru ca fiecare tip de lumina percepe altfel nuanta fardului aplicat si numai prin cunoasterea temeinica a acestor fineturi vom alege culorile astfel incat sa nu fie deformate de luminile din studio si pentru a controla mai bine rezultatul final.

Pentru primul machiaj prezentat ne-a vorbit despre pregatirea tenului, aplicarea baze de machiaj, corectarea imperfectiunilor si fixarea bazei.


Urmatorul machiaj: smokey eyes la un ochi ... ( shhhhh Alex foloseste tusul Blinc pentru a desena detalii in coltul intern )


.... iar la celalat ochi detalii grafice


Si ne-a marturisit ca la un shooting de obicei modelul nu are ambii ochi machiati identic pentru ca se trag mai multe cadre si s-ar pierde foarte mult cu reluarea pasilor machiere / demachiere / machiere..etc :)

Pentru final a pastrat un machiaj "fantastic" de revista!


In concluzie eu ma bucur ca am fost acolo si sper sa continui traditia pe principiul: I learn from THE BEST! Si tocmai ca invat de la cei mai buni devin si eu mai buna cu fiecare machiaj, fiecare gand, idee artistica pusa in slujba frumosului.

Pana data viitoare,
Kisses from Dana!

Etichete: , , , ,