Cand imi este dor de Vara!


Cand zaresc cate o raza de soare, acum in toiul Iernii, parca mi se face dor de Vara si de pielea bronzata. Norocul nostru este ca avem aliati de nadejde oricand ne dorim un bronz auriu. Cand spun aliati ma refer la produsele cu efect autobronzant sau ne dau stralucire pielii:






Aliatii mei pentru un bronz frumos sunt:
- lotiunea autobronzanta pentru ten de la Sisley
- lotiunea autobronzanta pentru corp de la Vita Liberata
- spray-ul autobronzant de la Bioderma
- uleiul de corp de la Sephora cu particule stralucitoare aurii.

Pentru a obtine un bronz uniform trebuie sa avem in vedere atat produsele folosite si destinatia lor ( exista produse special concepute pentru ten sau corp, produse care pot fi folosite atat pentru ten cat si pentru corp, etc ), o exfoliere in prealabil si o piele hidratata.

Lotiunea Self Tanning Hydrating Facial Skin Care de la Sisley m-a impresionat cel mai mult dintre produsele pe care le-am incercat eu. Este o crema hidratanta de culoare usor galbuie cu efect de bronzare graduala. 
Cand am aplicat pe fata, ma asteptam ca sa vad relativ repede un rezultat, dar nu a fost asa. Primele efecte incep sa se vada abia dupa o ora, doua. Nu vei obtine un bronz de sfarsit de vacanta, ci o stralucire discreta ca dupa prima baie de soare  si un look sanatos. Tenul nu se va usca, ba din contra, eu l-am simtit hidratat intreaga zi. Datorita bronzarii graduale este potivit si pentru cele mai albe tenuri fara sa arate ciudat. 

Spre deosebire de Sisley, lotiunea autobronzanta de la Vita Liberata este de fapt o crema colorata cu efect de bronzare. Nuanta pe care eu o am este medium si chiar obtii o nuanta mult mai intensa de bronz, asa ca va trebui o atentie sporita in aplicare. Eu am "risipit" destul de mult produs de frica sa nu arat ciudat, dar pana la urma am reusit sa dozez cum trebuie, Culoarea cremei din tub este de un maro destul de inchis ce se adapteaza spre nuanta pielii tale imediat ce il intinzi bine si intra in piele. 

Uleiul cu particule stralucitoare, aurii este cireasa de pe tort. El va ajuta pielea sa se pastreze hidratata si va fixa mai bine in piele nuanta de bronz proaspat obtinuta. Eu folosesc acest ulei si cand port o rochie mai decoltata sau pentru ocazii speciale aplic clientelor mele pe umeri sau decolteu. 

Sprayul de la Bioderma l-am folosit toata vara, in mod special pe picioare unde nu ma bronzez la fel de bine ca pe alte zone expuse mai des ( fata sau brate ) si oferta un bronz gradual, uniform si o stralucire discreta picioarelor fara particule gliterate.

Tin minte ca prima incercare de acest gen s-a intamplat prin liceu si a fost un esec total, dar au trecut deja 15 ani, iar industria cosmetica a evoluat fantastic de atunci. Am mai incercat inainte de Revelion cu produsele despre care v-am vorbit mai sus si rezultatu mi-a placut foarte mult. Mi-a iesit bronzul uniform, insa nu am mai avut chef si rabdare sa reaplic la doua, trei zile, asa ca s-a dus naibii bronzul meu de Revelion.

Confirm ca am aplicat uniform produsele si nu aveam pete, iar la curatare tot uniform s-a luat. Asadar acum se poate, dar nu fara sa tinem cont de cateva regul de baza:

1. Exfolierea este necesara pentru a indeparta stratul de celule moarte, care vor absorbi o cantitate mai mare de produs si vor favoriza bronzarea cu pete.
2. Alegeti produsele potrivite acestui pas si va trebui sa ai in vedere ca nu poti obtine un bronz intens daca ai pielea alba ca zapada de afara. Exista pe piata si produse care ajuta gradual bronzarea, insa tot trebuie sa pornesti de la o nuanta ceva mai apropiata de nuanta actuala a tenului tau.
3. Atentia la cantitatea de produs e care o plici pe zonele mai uscate cum sunt coatele sau genunchii. In ciuda exfolierii aceste zone sunt predispuse sa absoarba o cantitate mai mare de produs si inevitabil a apara petele.
4. Nu te grabi sa te imbraci. Va trebui sa astepti cel putin 10-15 minute ca sa intre in piele produsul autobronzant si sa nu se ia pe haine surplusul.

Si tie ti se face dor de Vara, Iarna?

Pana data viitoare, 
Kisses from Dana!

Etichete: , , , , , , ,